DRU Yoga

DRU?

Diepe Rust Uiteraard. Nee, grapje.

Het Sanskriet woord ‘dru’ betekent vloeien of oplossen, maar verwijst ook naar Dhruva, een prins uit de Hindoeïstische mythologie die door de god Vishnu werd vereerd met het eeuwige verblijf op de Poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet), het stille ankerpunt in een altijd bewegend universum. Tijdens de beoefening van DRU Yoga kun je dit stiltepunt in jezelf gaan ervaren. Omdat je tijdens de oefeningen al je gewrichten zacht houdt, kan je eigen subtiele energie ongehinderd stromen en bouw je innerlijke kracht op. Het vloeiende karakter van DRU doet wel wat denken aan t’ai chi.

Dat klinkt heel mooi, maar wat moet ik me er bij voorstellen?

Een goed voorbeeld is de Groet aan de Vier Windrichtingen, in het filmpje uitgevoerd door Christina McLaughlin. Een zachte oefening met een sterk transformerende kracht dankzij de combinatie van adem, beweging, affirmatie en visualisatie (de laatste 2 zie en hoor je niet in de opname, maar doen we in een les wel degelijk).

De DRU lessen van Evelien voelen echt als thuiskomen bij jezelf, mede door haar deskundige begeleiding en humor. De oefeningen zijn zacht en zeer afwisselend, daarnaast worden er gedurende de les affirmaties aangeboden, hierdoor wordt de les een totaal beleving, voor body & mind. Een hele fijne combinatie die ik nog niet eerder tegen was gekomen in “yogaland”.

 Monique Hasselo Smits, Founder en Yogadocent Yoga Moyo Haarlem

Lessen op dinsdagavond

Vanaf 27 augustus 2019 wekelijks op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur bij Yoga Moyo, Nassaulaan 39, Haarlem. DRU Yoga is nieuw in Haarlem en niet bij andere studio’s te volgen.

Andere belangrijke aandachtspunten
in een DRU Yoga les zijn

R

Een goed begrip en toepassing van kernstabiliteit oftewel je centrale houdingsspieren. Hiervoor hoef je geen eindeloze sit-ups te doen of een sixpack te ontwikkelen: het gaat erom dat je het bewustzijn ontwikkelt om de juiste spieren te lokaliseren en wanneer nodig te activeren.

R

De ‘spinal wave’ oftewel de golfbeweging en draaiing van de wervelkolom. Onze rug is veel meer dan een reeks opeengestapelde wervels: via het ruggenmerg reizen alle zenuwprikkels van en naar de hersenen. Een gezonde rug bevordert een gezond zenuwstelsel en dat is weer essentieel voor ons welbevinden. Op een subtieler niveau breng je via de wervelkolom alle energiecentra (chakra’s) in balans en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.

Vanuit dit alles voel je beter aan wat voor jou goede keuzes zijn – en die verhogen je levenskwaliteit in ieder opzicht.

En natuurlijk word je van DRU Yoga ook sterker, soepeler en meer ontspannen.

Zo kom jij op een zachte manier in je kracht.

Hoe ziet een DRU Yoga-les eruit?

Een les duurt vijf kwartier en is als volgt opgebouwd:

1. Opwarming

De zogenaamde “activatie”, altijd met muziek.

2. Energy Block Release

Een “Energy Block Release”, kortweg EBR genoemd: een reeks eenvoudig uit te voeren vloeiende bewegingen die helpen om spanningen en energieblokkades los te laten. Sommige richten zich vooral op het fysieke niveau (EBR 1 & 2), andere meer op het mentaal/emotionele vlak (EBR 3 & 4) of juist het energetische niveau (EBR 5, 6 & 7).

3. Asana's

Daarna volgt een andere sequentie van houdingen, bijv. de Zonne-, Maan- of Aardegroet, of een aantal houdingen (asana’s) die later een plek in een sequentie kunnen krijgen.

4. Adem / meditatie

Ademoefeningen (pranayama) vergroten je vermogen tot het opnemen van prana (levensenergie), meditatie helpt je om tot diepere verstilling te komen en vergroot je concentratievermogen.

5. Eindontspanning

Iedere les eindigt altijd met een eindontspanning. Dit is een cruciaal onderdeel om optimaal effect van de oefeningen te hebben.

Een belangrijk pluspunt van DRU Yoga is dat het ALTIJD door IEDEREEN op het eigen niveau te volgen is, ongeacht ervaring, leeftijd, lenigheid of basisconditie. DRU Yoga docenten zijn erin getraind om hun lessen aan te passen aan het conditieniveau van de cursisten, niet andersom.

Ik vond het fijn om een DRU workshop bij jou te mogen volgen. Het was voor mij een nieuwe vorm van yoga. Je kon goed uitleggen en ons meenemen in een paar prachtige series. Vooral de 4 windstreken probeer ik er in te houden voor mezelf, als ik hem kan onthouden.

Hanneke Emmerik, docent Hatha Yoga, Amsterdam

Ik vond het erg leuk en ik heb eerlijk gezegd minder pijn dan gisteren, dankjewel! De les ervaarde ik als prettig en rustig, met toegankelijke oefeningen die blokkades opheffen en/of de balans herstellen. Evelien gaf duidelijke instructies die goed begeleiden bij het proces van lichaamsbewustwording. Ik voelde mij weer geconcentreerd en meer mijzelf (minder ruis)!

Daphne van Damme, cursist workshop DRU Yoga

DRU Yoga les volgen?

Vanaf 27 augustus 2019 wekelijks op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur bij Yoga Moyo, Nassaulaan 39, Haarlem.
DRU Yoga is nieuw in Haarlem en niet bij andere studio’s te volgen.