Dru Yoga

DRU Yoga Rugcursus

Leer zelf je rug gezond te houden

Heb jij last van je rug en wil je daar van af? Heeft je arts of fysiotherapeut jouw klachten “a-specifiek” genoemd? Dan kun je waarschijnlijk heel veel zelf doen om de gezondheid van je rug te verbeteren!

In de DRU Yoga Rugcursus ga je op onderzoek uit. Wat werkt om jouw klachten structureel te verminderen of zelfs helemaal op te lossen? Ieder mens is anders, ieder lichaam is anders. Wat jou ‘op het lijf geschreven’ is past misschien helemaal niet bij je buurman en andersom.

In een zorgvuldig opgebouwd programma van 9 lessen begeleid ik je stap voor stap om je bewust te worden: wat heeft jóuw rug nodig om gezond te blijven? Nieuwsgierig hoe DRU Yoga jou kan helpen om van je rugpijn af te komen? Vraag het e-book aan voor uitgebreide cursusinformatie, oefeningen om zelf vast uit te proberen en een beslishulp of deze cursus geschikt is voor jou.

Voorafgaand aan de cursus hou ik met iedereen een telefonisch intakegesprek, meld je daarvoor aan via het contactformulier. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers per cursus. Voor tijden en prijzen zie het lesrooster.

DRU Yoga: in flow het jaar rond

Soepel meebewegen met de seizoenen

Dit zijn wekelijkse DRU Yoga lessen waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen.
Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om te kunnen instromen.

De inhoud van deze lessen stem ik af op de eeuwigdurende cyclus van de natuur. Zo heeft iedere maand een eigen rode draad. In april vraagt ons lichaam nu eenmaal om een ander soort oefeningen dan in november.

Nieuwsgierig hoe een DRU Yoga les eruitziet? Nieuwsgiering wat DRU Yoga ‘anders’ maakt? Nieuwsgierig wat de rode draad in elke maand is en wat we dan zoal doen? Je leest het via de linkjes op de pagina DRU Het Zelf. Je kunt daar ook al een paar DRU Yoga oefeningen uitproberen.

Voor tijden en prijzen zie het lesrooster.

DRU Yoga privé-les

Redenen voor een privé-les kunnen bijv. zijn:

 • Het is voor jou (tijdelijk) niet mogelijk om naar een gewone les te komen door een fysieke of logistieke hindernis en je wilt wel graag kunnen (blijven) oefenen mét mijn persoonlijke aandacht.
 • Yoga is nieuw voor je. Je twijfelt ‘of je het wel kunt’. Het voelt zo ongemakkelijk om in te stromen in een nog onbekende groep. En dan ben je vast ook nog de enige… (man/40plusser/die niet lenig is/die nog nooit yoga heeft gedaan): vul al je blokkerende gedachten maar in. Een privé-les kan je op weg helpen om in een veilige setting die cruciale eerste stap te zetten om te ontdekken wat DRU Yoga voor jou kan betekenen. Goede kans dat je vervolgens over die drempel heen stapt en meedoet.
 • Je hebt in de les een oefenreeks geleerd die je regelmatig zelf thuis wilt kunnen blijven doen. Je wilt hem daarom tot in detail leren kennen en weten hoe je de beleving ervan verder kan verdiepen.
 • Je loopt in de les of in je thuisbeoefening tegen zaken aan die je graag 1-op-1 op wilt bespreken op een niveau dat meer persoonlijke aandacht vraagt dan ik je kan bieden tijdens of na een gewone les.

Locatie is altijd in overleg. Voor actuele prijzen zie het lesrooster.

“Kleine groepen, veel aandacht.”

Informatie en Aanmelden


  Dit vinden cursisten

  De DRU lessen van Evelien voelen echt als thuiskomen bij jezelf, mede door haar deskundige begeleiding en humor. De oefeningen zijn zacht en zeer afwisselend, daarnaast worden er gedurende de les affirmaties aangeboden, hierdoor wordt de les een totaal beleving, voor body & mind. Een hele fijne combinatie die ik nog niet eerder tegen was gekomen in “yogaland”.

  Monique Hasselo Smits, Founder en Yogadocent Yoga Moyo Haarlem

  Ik vond het fijn om een DRU workshop bij jou te mogen volgen. Het was voor mij een nieuwe vorm van yoga. Je kon goed uitleggen en ons meenemen in een paar prachtige series. Vooral de 4 windstreken probeer ik er in te houden voor mezelf, als ik hem kan onthouden.

   

  Hanneke Emmerik, Docent Hatha Yoga – Amsterdam

  De DRU lessen van Evelien voelen echt als thuiskomen bij jezelf, mede door haar deskundige begeleiding en humor. De oefeningen zijn zacht en zeer afwisselend, daarnaast worden er gedurende de les affirmaties aangeboden, hierdoor wordt de les een totaal beleving, voor body & mind. Een hele fijne combinatie die ik nog niet eerder tegen was gekomen in “yogaland”.

   

  Monique Hasselo Smits, Founder en Yogadocent Yoga Moyo Haarlem

  Ik vond het erg leuk en ik heb eerlijk gezegd minder pijn dan gisteren, dankjewel! De les ervaarde ik als prettig en rustig, met toegankelijke oefeningen die blokkades opheffen en/of de balans herstellen. Evelien gaf duidelijke instructies die goed begeleiden bij het proces van lichaamsbewustwording. Ik voelde mij weer geconcentreerd en meer mijzelf (minder ruis)!

   

  Daphne, cursist DRU Yoga

  Ik vind het fijn hoe genuanceerd je instructies geeft en blijft geven op een rustige en heldere toon, in begrijpelijke en heldere bewoordingen. Daarbij heb je oog voor veel nuances die in het lichaam en de geest en in de gehele spiritualiteit van de yoga meekomen. Ik ervaar ook dat je werkt vanuit een duidelijke visie die je voor ogen houdt. Dat vind ik heel fijn. Je visie en je passie schemeren door in de manier waarop je met zorgvuldigheid omgaat met de uitleg en instructies.

   

  Anoniem

  Ik volg de rugcursus DRU yoga omdat ik snel last heb van mijn onderrug. De cursus helpt mij bij het verbeteren van mijn houding en het versterken van mijn spieren waardoor ik leer om zelf mijn klachten te voorkomen.

   

  Titia

  De les is erg fijn, met veel aandacht voor de juiste uitvoering van de oefeningen zodat ik ga voelen wat er gebeurt in mijn lichaam, en wat goed is voor mijn rug.

   

  Monique

  Ik kom altijd “verkwikt” uit de lessen. Ik merk dat ik meer bewust ben van wat er in mijn rug gebeurt (maar nog lang niet genoeg) en dat ik ook door de dag heen/ in het gewone leven, meer let op mijn adem. In combinatie met mijn bewegingen. Wat ook fijn is, is dat ik inmiddels een aantal oefeningen goed ken en dat ik die paraat heb wanneer mijn rug daar soms om vraagt. Vooral als ik opsta, is het fijn de dag te beginnen met even aandacht voor mijn rug: hoe voelt die, is er aandacht nodig? En zo ja: dan helpt het ook echt om even bepaalde oefening te doen. Meestal intuïtief;)

   

  “Martine” (Tineke)

  ×