+31644006166 ebr@zachtinjekracht.nl

Cursus Gezonde Rug

Aj, m’n rug!!

Heb jij soms of misschien wel regelmatig last van een stijve of pijnlijke rug? Mogelijk zelfs meer dan vroeger, nu je door corona vaker thuiswerkt?

Voor veel rugklachten kunnen ook artsen of fysiotherapeuten geen duidelijke medische oorzaak vinden. En hoe gek het misschien ook klinkt: dat is goed nieuws. Het betekent namelijk dat je heel veel zelf kunt doen. In deze cursus van 3 maanden begeleid ik je stap voor stap bij het onderzoeken hoe jij jouw rug sterker en soepeler kunt maken met behulp van DRU Yoga.

Wat doen we in een Rugles?

Geen zorgen: niet 2 uur lang rugoefeningen!!
We starten met een rustige opwarming, dan oefenen we het op elkaar afstemmen van adem en beweging en het losmaken van alle gewrichten. Daarmee leggen we de basis voor de oefeningen speciaal voor de rug, waarvan je elke maand een nieuwe reeks aanleert. Tenslotte nemen we volop tijd voor een ontspanning en is er ruimte voor reflectie.

 

Huiswerk?! Intake?!

Jazeker, je krijgt oefenstof aangereikt om ook thuis mee aan de slag te gaan. In hoeverre je dat doet is volledig aan jou. Deze cursus is geen quick fix waarna je voor altijd van je rugklachten af bent, maar een ontdekkingsreis waarbij je zelf gaat ontdekken hoe je op den duur jouw rug gezond houdt. Zelfstandig oefenen hoort daar bij.

Om teleurstellingen te voorkomen hou ik met iedereen een telefonische intake: voor sommige klachten moet ik je namelijk toch adviseren om  eerst naar een arts of fysiotherapeut te gaan. Tijdens de webinars kun je zelf al een goede indruk krijgen of deze cursus wel of niet bij jou past.

Proefles?

I.v.m. de coronamaatregelen en de nodige individuele aandacht is er plaats voor maximaal 6 deelnemers die een traject van 3 maanden aangaan. In die context kan ik helaas geen vrijblijvende proeflessen aanbieden waarbij tussendoor mensen afhaken en nieuwe instromen. Maar je wilt natuurlijk wél een beeld hebben waar je aan begint! Daarvoor bied ik de webinars aan, met uitgebreider toelichting dan ik hier kwijt kan en een mini online proefles.

Wat kost het?

De standaardprijs is € 325,- voor 12 lessen van 2 uur. Maarrrr….: wie zich binnen 24 uur na een webinar aanmeldt voor een intake krijgt een  korting van € 50,- en betaalt dus € 275,-.
Dus nog een goede reden om je aan te melden voor een webinar!
Voor alle duidelijkheid: aanmelden voor een intake verplicht je tot niets!

Waar en wanneer

Herfst 2020 was de cursus op dinsdagochtend van 9.00-11.00 uur bij De Regenboogslang, Ceylonpoort 25-5, Haarlem Schalkwijk. I.v.m. de nieuwbouwplannen rond Winkelcentrum Schalkwijk kan dit in 2021 anders zijn! 

Ik vond het erg leuk en ik heb eerlijk gezegd minder pijn dan gisteren, dankjewel! De les ervaarde ik als prettig en rustig, met toegankelijke oefeningen die blokkades opheffen en/of de balans herstellen. Evelien gaf duidelijke instructies die goed begeleiden bij het proces van lichaamsbewustwording. Ik voelde mij weer geconcentreerd en meer mijzelf (minder ruis)!
Daphne, cursist DRU Yoga