Wat is Dru Yoga en wie is Evelien?

DRU?
Diepe Rust Uiteraard. Nee, grapje. Het Sanskriet woord ‘dru’ betekent vloeien of oplossen, maar  verwijst ook naar Dhruva, een prins uit de Hindoeïstische mythologie die door de god Vishnu werd vereerd met het eeuwige verblijf op de Poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet), het stille ankerpunt in een altijd bewegend universum. Tijdens de beoefening van DRU Yoga kun je dit stiltepunt in jezelf gaan ervaren.

Wat doen we in een DRU Yoga-les?
Een les duurt vijf kwartier en begint met een opwarming, altijd met muziek. Dit is de “activatie”.
Daarna volgt een “Energy Block Release”, kortweg EBR genoemd. Een EBR is een vaste serie oefeningen. Er zijn EBR’s (1&2) die zich richten op het loslaten van spanning en versterken van je kracht op fysiek niveau, andere werken vooral in op het emotioneel/mentale (3&4) of energetische niveau (5, 6 & 7). Vervolgens wordt er ofwel een andere sequentie van houdingen geoefend, bijv. de Zonne-, Maan- of Aardegroet, of een aantal nieuwe houdingen (asana’s) aangeleerd die later een plek in een sequentie kunnen krijgen. Eventueel is er dan nog tijd voor ademoefeningen (pranayama) en/of meditatie. Iedere les eindigt altijd met een eindontspanning om optimaal effect van de oefeningen te hebben.
Een belangrijk pluspunt van DRU Yoga is dat het ALTIJD door IEDEREEN op zijn/haar eigen niveau te volgen is, ongeacht ervaring, soepelheid of basisconditie.
Meer weten over DRU Yoga? Neem eens een kijkje op https://www.druyoga.nl/

 

Wie ben ik?
Als gestresste puber maakte ik voor het eerst kennis met yoga en begon een lange ontdekkingstocht wat verschillende vormen van beweging voor mijn lichaam en geest konden doen. Een tocht die me o.a. bij vele dansvormen en t’ai chi/chi kung bracht. In 2014 viel mijn oog op een artikeltje over DRU yoga. Ik meldde me aan voor de kennismakingsmiddag van de docentenopleiding en was gelijk verkocht. In de DRU kwam het allemaal samen: het ademwerk, de zachte vloeiende bewegingen van t’ai chi en de bijna dansante sequenties. In april 208 heb ik de opleiding afgerond. Mijn wens is om DRU lessen te geven aan gemengde groepen en dit later uit te breiden met een yoga-vorm specifiek gericht op het vrouwelijk lichaam. Hiervoor ga ik in de zomer van 2018 een intensive in Thailand volgen bij Devashi Shakti.
Hoe beter ik de DRU Yoga leer kennen, hoe meer ik geboeid raak door de transformerende mogelijkheden ervan. Iedere yoga-stijl immers maakt je sterker, soepeler en meer ontspannen. De meerwaarde van DRU ervaar ik in de combinatie van beweging, mudra’s (hand- en vingerposities), visualisaties en affirmaties. Door deze holistische aanpak heeft het beoefenen van DRU Yoga een diepe impact op al je bewustzijnsniveaus. Via de zachtaardige weg van acceptatie wat er in het hier en nu is kun je in eigen tempo de stappen gaan zetten die je brengen naar grotere bloei vanuit je kern en je innerlijke kracht. Fascinerend.
Daarnaast werk ik als managementassistente bij de Gemeente Haarlem en ben ik moeder van een puberdochter.

In juni 2017 interviewde Hetty Rietveld mij voor het bewonersblad van Centraal Wonen Romolenpolder. Het artikel lees je hier: Artikel Effe Centraal Evelien doet aan Dru Yoga, juni 2017